Contact

Groot onderhoud start komende week N505

De provincie Noord-Holland voert vanaf maandag 23 september werkzaamheden uit aan de N505 tussen Enkhuizen en Hoogkarspel. Dit doen zij om de verkeersveiligheid op de provinciale weg te vergroten.

Alle aanpassingen worden ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd en duren tot vrijdag 1 november. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N307 en bestemmingsverkeer wordt met bebording omgeleid.

Nachtwerk

De provincie laat weten dat er voor heeft ervoor gekozen om de werkzaamheden ’s avonds en ’s nachts uit te voeren, zodat werkverkeer en omwonenden er zo weinig mogelijk last van zouden hebben. Tussen 20.00 uur en 05.00 uur is de provinciale weg afgesloten voor alle verkeer. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats, waarbij er gestart wordt in Enkhuizen en er richting Hoogkarspel wordt gewerkt.

In de eerste nacht van elke fase van een weggedeelte wordt het asfalt gefreesd. De dag erop zal het verkeer met een snelheidsbeperking over de weg rijden. Uitzondering is een gedeelte van de Drechterlandseweg. Het stuk asfalt tussen de kruispunten Veilingweg en Randweg wordt in de laatste fase van de werkzaamheden uitgevoerd.

Mogelijke uitloop

De provincie streeft ernaar om de werkzaamheden op vrijdag 1 november af te hebben, maar afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen de aanpassingen aan de N505 uitlopen tot eind december.