Contact

Uniek repaircafé geopend in Grootebroek

Afgelopen zaterdag werd het repaircafé Stede Broec Philadelphia geopend door wethouder Lydia Groot. De wethouder benadrukte in haar openingswoord het belang wat de gemeente Stede Broec hecht aan dit initiatief, omdat het weer een bijdrage is aan het verbeteren van de duurzaamheid binnen de gemeente.  De openingshandeling bestond uit het repareren van een stekker van een radio, waardoor het startsein gegeven werd. Het unieke aan dit repaircafé is dat het gerund wordt door vrijwilligers, cliënten van Philadelphia Zorg (mensen met een verstandelijke beperking) en begeleiders.

Gedurende de ochtend werden er verschillende apparaten en fietsen aangeboden en de meeste eigenaren konden geholpen worden. Van de koffiehoek werd goed gebruik gemaakt. Voor een bezoekster was dat het doel van haar bezoek. Tijdens de ochtend boden zich spontaan nieuwe vrijwilligers aan en een sponsor.

Volgende repaircafé

Voorgaande maakt het mogelijk dat de volgende repaircafé op 12 oktober ook van 10.00 tot 12.00 uur, uitgebreid kan worden met een werkstation voor kleine huishoudelijke apparaten. In het volgende repaircafé zijn de vier werkstations; kleine reparaties aan fietsen, reparaties aan computers, kleine huishoudelijke apparaten, en naai en herstelwerk. Kosten zijn materiaal kosten en een vrijwillige bijdrage.