Contact

Tweede editie van het Repaircafé Stede Broec

Na het succes van het eerste Repaircafé Stede Broec Philadelphia in september, vervolgt het Repaircafé op 12 oktober van 10.00 uur tot 12.00 uur. Het Repaircafé is in woonlocatie Lamoraal van Philadelphia Zorg in Grootebroek. Het adres is Industrieweg 41, 1613 KT Grootebroek. De ingang is aan de achterkant aan het Voert (herkenbaar aan de beachbanner), met uitzondering voor aangeboden fietsen en minder valide bezoekers, zij kunnen gebruik maken van de ingang Industrieweg 41.

Was er bij de start van het Repaircafé sprake van 3 werkstations( computers, laptops, tablets en kleine reparaties aan fietsen en naai- en herstelwerk) en een koffiehoek, bij de volgende edities zijn is er uitgebreid met een vierde werkstation; kleine huishoudelijke apparaten. In het Repaircafé wordt samengewerkt door vrijwilligers, cliënten en begeleiders.

Het is de bedoeling dat de inbrenger betrokken wordt bij de reparatie, zodat hij/zij begrijpt wat er gebeurt en het mogelijk zelf ook een keer zou kunnen repareren. Voor reparaties wordt een vergoeding voor de gebruikte materialen gevraagd en een eigen bijdrage wordt op prijs gesteld. Koffie en thee kosten € 0,50.