Contact

De muntjes vallen na rust de goede kant op

Het was zaak voor K.G.B. om zondag punten te pakken en zo de onderste regionen te verlaten. De opgave was niet gemakkelijk: het ambitieuze Grasshoppers, in de ‘winning mood’, kwam op bezoek. De bezoekers hadden dan ook een hoop supporters meegenomen, zodat ruim 200 toeschouwers het veld omzoomden.

Voor de wedstrijd een hoop gezelligheid. De G-teams onder de bezielende leiding van Paul Wolfs waren aanwezig, gingen met de selectie op de foto en kwamen ook nog eens hand in hand met de spelers het veld op voor de start van de wedstrijd. Vandaag op goal bij K.G.B. Jord de Boer. Deze jeugdige doelman maakte vandaag zijn debuut bij K.G.B. 1 en verving de geblesseerde Joost Volten.

Aan elkaar gewaagd

Vanaf het begin waren beide teams aan elkaar gewaagd. In de achtste minuut drie hoekschoppen op rij voor Grasshoppers waarbij een van richting veranderde bal op de paal belandde en een volgende kans door Dennis Keppel van de lijn werd gehaald. Na de drie hoekschoppen viel de wedstrijd terug in evenwicht en hadden beide teams moeite de bal naar de goede kleur te spelen. Er waren dan ook weinig kansen.

Na een goed half uur een botsing bij een hoge bal tussen captain Niels Compas en Thomas Groot. De hoofden tegen elkaar en beide spelers gehavend. Compas gaat nog even door, kopt nog enthousiast een aantal ballen, maar verlaat dan toch het veld vlak voor rust. Nick Edelenbosch is zijn vervanger. Groot wordt in de rust vervangen.

‘Powerboost’

Na de rust wordt het spelpeil niet beter. KGB staat goed te verdedigen en geeft bitter weinig weg. Grasshoppers heeft weinig creativiteit en ook de vorm niet, maar geeft evenmin veel kansen weg. En dan plots staat KGB op voorsprong. Grasshoppers doelman Rohof wil een voorzet pakken maar laat de bal, in het bijzijn van een medespeler, los. Michael Helfensteijn is er rap bij om de bal in het verlaten doel te schieten: 1 – 0. Deze voorsprong geeft K.G.B. een ‘powerboost’ en drie minuten later is het 2 – 0. Nick Edelenbosch pakt de bal op het middenveld op en geeft een schitterende voorzet op Dennis Keppel die al even fraai binnen kopt.

De wedstrijd staat op z’n kop. Grasshoppers moet nu echt gaan komen. Er worden wat wissels gepleegd en getracht meer druk te geven. Maar de verdediging van KGB staat als een huis en zodoende eindigt de wedstrijd in een 2 – 0 overwinning voor KGB. Dit betekent de eerste wedstrijd zonder tegendoelpunten dit seizoen en dat is een groot compliment waard. Het ligt allemaal weer heel dicht bij elkaar in de derde klasse en ieder punt is goud waard.

Volgende week gaat K.G.B. een uitwedstrijd spelen tegen De Blokkers. Die staan weliswaar op de laatste plaats, maar K.G.B. heeft het daar altijd moeilijk. De laatste drie ontmoetingen in Westerblokker werden niet gewonnen.

K.G.B. 1 – Grasshoppers 1 2 – 0 (0 – 0)

Opstelling K.G.B.:
Jord de Boer, Bob Appelman, Niels Compas © (37’ Nick Edelenbosch), Lorenzo van de Beek, Ricardo Smit, Erdinç Gedik (81’ Pedro Raven), Dennis Keppel, Pedro Thole, Brian de Roo (83’ Yusuf Durmaz), Jan Blom en Michael Helfensteijn.

66’ 1 – 0 : Michael Helfensteijn
69’ 2 – 0 : Dennis Keppel