Contact

Pleegouders in het zonnetje gezet door wethouder Groot (ODS)

Wethouder Lydia Groot (ODS) heeft in de week van de pleegzorg een bloemetje uitgereikt aan de familie Bilars-Sijm. Zij zijn grootouders die voor hun kleinkind (12) zorgen. De bloemen zijn een symbolisch bedankje namens de gemeente voor de inzet van alle pleegouders.

In de Jeugdwet is vastgelegd dat kinderen die niet thuis op kunnen groeien bij voorkeur in een pleeggezin of gezinshuis worden geplaatst. In opdracht van de gemeente geeft Parlan vorm aan deze visie.

We willen dat kinderen “zo thuis mogelijk” opgroeien. Elk kind heeft recht op een liefdevolle en stabiele leefomgeving zodat het kind gezond, veilig en gelukkig op kan groeien. In de 600 pleeggezinnen die Parlan begeleidt wonen ruim 800 pleegkinderen. Zij leven daar hun gewone leven en groeien op zoals andere kinderen. Juist de alledaagse dingen delen met elkaar, dat is de kracht van pleegzorg.

Parlan begeleidt pleeggezinnen in de regio’s Alkmaar, West-Friesland, Kop van Noord-Holland, IJmond en Noord-Kennemerland. Kijk voor meer informatie op de website van Parlan.