Contact

Opvallend veel woninginbraken afgelopen maanden

Bijna honderd keer hebben inbrekers de afgelopen drie maanden woninginbraken gepleegd in Westfriesland. Dit lukte de dieven 73 keer. In 22 andere gevallen bleef het bij een poging tot inbraak.

Opvallend is Bovenkarspel, waar de laatste maanden negen keer een woninginbraak plaatsvond en een keer een poging werd ondernomen. Twee inbraken vonden op 16 november plaats. In Hoogkarspel zijnj vier huishoudens gedupeerd, in twee andere gevallen mislukte de inbraak. In Lutjebroek slaagden drie inbraken, maar in Grootebroek bleef het bij één poging.

Daling

Het aantal woninginbraken daalt al jaren, zo blijkt uit politiecijfers vanaf 2012. Een blik op het aantal inbraken over de eerste tien maanden van dit jaar leert dat er in Medemblik, Enkhuizen en Opmeer opnieuw minder vaak wordt ingebroken. In Hoorn blijft dit min of meer gelijk. Het aantal woninginbraken in Koggenland, Stede Broec en Drechterland stijgt juist opvallend weer.