Contact

Orange the World in Stede Broec

Hét Postkantoor en het Carillon op het Streekplein in Bovenkarspel kleuren sinds maandag 25 november zestien dagen lang oranje. Wethouder Lydia Groot heeft het oranje licht ontstoken bij Het Postkantoor in Bovenkarspel. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

De gemeente Stede Broec zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleuren vanaf 25 november Het Postkantoor en het Carillon op het Streekplein in Bovenkarspel oranje. Wethouder Lydia Groot (ODS) ontsteekt het oranje licht om 17.30 uur bij Het Postkantoor in Bovenkarspel. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Over Orange the World

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne trapt af op deze dag en zal eindigen op 10 december (Internationale Mensenrechtendag). Dit zijn de ’16 Days of Action’ tegen geweld tegen vrouwen.

Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes van de Verenigde Naties. In Nederland wordt de Orange the World campagne gecoördineerd UN Women Nederland, Zonta International en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao.