Contact

De Zouaven bewijst zichzelf een slechte dienst

De Zouaven heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de uitwedstrijd bij FC Uitgeest. De koploper voetbalde alleen tegen zichzelf en verloor na een vroege goal met 1-0.

Uitgeest kwam na tien minuten al kinderlijk eenvoudig op een 1-0 voorsprong. Zouaven was nog niet wakker, want de bal werd achterin maar niet weggewerkt. Daardoor kon Max Dekker van dichtbij binnen tikken: 1-0. De Grootebroekers verloren tegen Uitgeest voor de tweede keer op rij. SDZ was vorig week sterker. Trainer Johan Rutz miste echter flink wat spelers en hij moest na bijna een half uur voetballen al wisselen na een blessure bij Noah Marsman.

Rood

Die straf was het grootste voorbeeld dat de spelers van Zouaven zich niet op hun eigen spel aan het richten waren. Roy Janssens moest bij een vrije trap van Uitgeest een stuk naar achter. Na een waarschuwing luisterde hij niet naar scheidsrechter Edwin Vlek, waardoor hij kon gaan douchen. Daarvoor had Uitgeest al in de 36e minuut de kans gehad om op 2-0 te komen. Maar Mike Olgers schoot de makkelijk gegeven strafschop over. Zouaven stelde daar echter maar een kans tegenover. Invaller Fabrizio Kruisland schoot na een mooie aanval op de lat.

Na rust leken de bezoekers het al snel op te geven. Maar het was ook de verdienste van Uitgeest dat Zouaven niet gevaarlijk werd. Zelfs in de blessuretijd, toen keeper Patrick Schooneman mee naar voren ging, kon Zouaven niet scoren.

FC Uitgeest – De Zouaven 1-0

10. Dekker 1-0. Rode kaart: 40. Janssens (De Zouaven).

De Zouaven: Schooneman, Lemmer, Marsman (25. Kruisland), Wagenaar (65. Bacaksiz), Sikkens, Jansen, Boukens, Janssens, De Winter, Van Tricht (75. Kaspers), Duijn.