Contact

KGB beter dan KSV, maar haalt de trekker niet over

Voor KGB viel er bijzonder weinig te genieten zondag. Dit omdat de club van Piet Wiersma wel beter was dan KSV, maar de bezoekers uit Heerhugowaard een stuk effectiever bleken: 1-2. Het vlaggenschip van KGB zit in een moeilijke fase. Na een aardig begin (8 uit 6) werden de laatste drie wedstrijden verloren met ook nog eens, op z’n zachtst gezegd, matig spel. Dus werden de stormballen gehesen, de koppen bij elkaar gestoken, en de opstelling aangepast. Daarmee moest ook het laagstaande KSV bestreden worden.

Het begin was veelbelovend voor KGB. Direct vanuit de aftrap Michael Helfensteijn in kansrijke positie maar hij stuit op doelman Dion Bleeker, vandaag een sta in de weg voor KGB. KGB drukt KSV terug en meer kansen volgen. In de zevende minuut een mooie steekbal van Brian de Roo op Michael Helfensteijn, die kapt de bal af en schiet laag langs Bleeker: 1–0.

Een mooie start voor de rood-witten op deze zonnige eerste winterdag. KGB houdt daarna het betere van het spel al komt KSV er geregeld uit met linke tegenstoten. Ook de hoekschoppen die ze krijgen (5 stuks) zijn allen goed genomen. De rust lijkt met een 1–0 stand aan te breken maar vlak voor rust slaat KSV toe. Een nieuwe hoekschop beland hoog bij de tweede paal waar de bal met de kruin wordt verlengd tot doelpunt: 1–1.

Er is nog niks aan de hand en KGB wil ook in de tweede helft de touwtjes in handen houden en uiteindelijk de drie punten bijschrijven. Na een beginfase waar KSV nog even doorkomt is het daarna alleen KGB wat de bal heeft. Er komen ook kansen voor o.a. Michael Helfensteijn, Dennis Keppel en Ricardo Smit. Grote kansen, maar de ballen gaan net naast of de genoemde doelman Bleeker zit er tussen. KSV voelt zich mentaal sterker worden doordat de bal er bij hun niet invalt en gokt op die ene kans die gaat komen. En die komt. Het is een halve kans. Een vrije trap op de helft van KGB wordt ingebracht, doelman Joost Volten komt uit maar de lange KSV’er is eerder bij de bal en kopt netjes via de onderkant van de lat binnen: 1–2.

Een grote tegenvaller voor KGB. Het wordt nu de laatste 10 minuten pompen en hopen dat de bal alsnog goed valt. Dit gebeurt helaas niet. Zo verliest KGB voor de vierde keer op rij en zakt verder op de ranglijst. Toch kan KGB terugkijken op een wedstrijd waarin gedisciplineerd gespeeld werd, kansen werd geschapen (20 doelpogingen tegen 6 voor KSV) maar alleen niet werden benut.

KGB 1 – KSV 1 1–2 (1–1)

Opstelling KGB: Joost Volten, Bob Appelman, Niels Compas ©, Julian van Vuure (84’ Yusuf Durmaz), Lorenzo van de Beek, Jens Kesting (72’ Pedro Thole), Brian de Roo, Erdinç Gedik (72’ Jan Blom), Ricardo Smit, Dennis Keppel en Michael Helfensteijn.