Contact

K.G.B. van laatste plaats af dankzij hattrick Helfensteijn

Door VVS’46 te kloppen met 1-4 gaat K.G.B. met een goed gevoel de feestdagen in. Met de drie punten die de ploeg uit Bovenkarspel mocht bijschrijven werd de laatste plaats weer overgedaan aan De Blokkers.

Na vijf nederlagen op rij deed de overwinning K.G.B-trainer Piet Wiersma veel deugd. ,,Gelukkig pakken we eindelijk weer de volle buit. We zaten vanaf het begin goed in de wedstrijd. En als we zo voetballen als vandaag doen we niet onder voor de rest, het zit in deze klasse allemaal dicht bij elkaar.”

Instelling

Net als vorig seizoen verliep de maand december voor VVS’46 dramatisch. Alle drie wedstrijden liepen deze maand immers uit op een nederlaag en trainer Larbi Loukou is dan ook blij dat het nu winterstop is. ,,We hebben nu even vakantie en dan gaan we met frisse moed de tweede seizoenshelft in. En dan moet het beter gaan dan vandaag want als je met deze instelling de wedstrijd ingaat verlies je alles. De spelers van K.G.B. straalden vandaag wel uit dat ze wilden winnen.”

In de eerste helft was de kansenverhouding nipt in het voordeel van VVS’46 maar met name Mitchell Wester en Mike Groot sprongen onzorgvuldig om met de kansen. K.G.B. was effectiever en de tweede kans voor de gasten was al raak. Michael Helfensteijn liet daarbij met een hoogstandje zijn klasse zien. Helfensteijn speelde de bal tussen de benen van zijn tegenstander door waarna hij van dichtbij doelman Frank Appel klopte in de rechterbovenhoek. Na een half uur werd Mick Koopman van VVS’46 op de zestienmeterlijn vrijgespeeld waarna hij goed wegdraaide en de stand weer in evenwicht trok. Toch ging K.G.B. met een voorsprong rustten. Bij een hoekschop werd Ricardo Smit namelijk geen strobreed in de weg gelegd waardoor hij eenvoudig de 1-2 tegen de touwen kopte.

Counteren

Om de aanvalskracht te vergroten ging VVS’46 het laatste half uur achterin één-tegen-één spelen en dat was wellicht wat de vroeg omdat VVS’46 wel de kansen creëerden. Laatste man Gijs Koenis werd er voor geofferd en vervangen door Stefan Dol. Het waren de eerste competitieminuten van dit seizoen voor Dol die in het in augustus een zware enkelblessure had opgelopen. Het was een lichtpuntje voor de thuisclub al pakte de wissel heel slecht uit. Vijf minuten na de omzetting profiteerde K.G.B. namelijk al van de onderbezetting in de Spanbroeker verdediging. Een geweldige voorzet op maat van Ricardo Smit werd door Helfensteijn binnengeknikt. Omdat VVS’46 vervolgens de kansen op de aansluitingstreffer verprutste, kon K.G.B. naar hartenlust counteren. En na een van de vele goede passes van uitblinker Brian de Roo kwam Helfensteijn oog in oog te staan met de ver uit zijn doel gekomen Appel. De aanvaller passeerde de doelman en schoot zijn derde en laatste treffer in het verlaten doel.

VVS’46: Appel, R. Koelemeijer, Apeldoorn, Koenis (59. Dol), Postt, Kuipers, Koopman (73. Oud), Kossen, Wester, Eilings (46. G. Koelemeijer) en Groot.

KGB: Volten, Kesting, Compas, Van Vuure, Van de Beek, Smit, Gedik (84. Verhoeks), De Roo, Keppel, Zwaan (85. Ruiter) en Helfensteijn (87. Raven).

Bron: NHD