Contact

VVD-taart voor innovatief Buysman Kruiden

Buysman Kruiden uit Andijk heeft van de VVD-fracties van Stede Broec en Noord-Holland een taart ontvangen als waardering voor hun jarenlange innovatiekracht en duurzame producten.

Het van oorsprong Lutjebroekse bedrijf Buysman kruiden is een innovatief familiebedrijf gespecialiseerd in (tuin)kruiden. Bij Buysman Kruiden vind je de lekkerste verse basilicum, bieslook, koriander, peterselie, munt en tijm. Met veel plezier telen Piet, Vok, Jos, Louis, Erik, Mark en Jeroen Buysman hun kruiden. Zij combineren ambacht met moderne techniek. Op duurzame wijze en met respect voor de natuur: Chemische bestrijdingsmiddelen kom je niet tegen en het productieproces is grotendeels handmatig. Alleen voor het vullen van de potjes met aarde en het zaaien van de kruiden heeft Buysman een machine.

Westfries

De VVD Stede Broec heeft Buysman Kruiden voorgedragen om in het zonnetje te zetten. Het bedrijf toont al jaren aan dat het een echt Westfries familiebedrijf is met het motto: Doen, Durven en Vooruitkijken. Met de recente nominatie voor de Van der Valk-publieksprijs ontvangen ze de waardering die ze dik verdienen.

Buysman Kruiden is voortdurend bezig met nieuwe technieken. “We waren als een van de eerste bezig met aardwarmte. Nu richten we ons op waterstof. We willen onze kassen door middel van waterstof laten verwarmen. We hopen dat we in aanmerking komen voor een landelijke pilot”, aldus Erik Buysman. “Dit toont aan dat gebroeders Buysman altijd naar nieuwe kansen en innovatie in de agrarische wereld kijken. Over enkele jaren zullen andere bedrijven in de voetsporen van dit bedrijf gaan lopen”, aldus Joey Leeuwinga. Samen met Martien Krijger en Mike Lezaire overhandigde hij de taart aan Buysman Kruiden namens de VVD Stede Broec. Bas de Wit deelde de taart namens de Provinciale Statenfractie van de VVD Noord-Holland uit.

Helden

De VVD Noord-Holland organiseert al 14 jaar lang een taartenactie rond Valentijnsdag. De actie is bedoeld om waardering uit te spreken voor inwoners en ondernemers die een bijzondere bijdrage leveren aan Noord-Holland. Zij zetten zich in voor hun buurt, wijk, dorp, stad of regio en zijn daarmee voor de VVD de lokale helden van Noord-Holland. Daar is de VVD trots op!