Contact

SlaapChallenge voor leerlingen Martinuscollege

Veel middelbare scholieren kampen met chronisch slaaptekort. Wat heeft dit voor gevolgen voor je gezondheid en hoe kun je dit voorkomen? Stichting TeamAlert organiseert in samenwerking met de Hersenstichting en Ikea de SlaapChallenge. Een korte ‘slaapquiz’ in een leuke setting om bewustwording onder jongeren te creëren. Maandag 24 februari is de SlaapChallenge op het Martinuscollege in Grootebroek. 

‘Even’ je mobiel checken voor het slapen gaan en voor je het weet is het opeens middernacht. Door het licht van je scherm, krijgen je hersenen een seintje dat je wakker moet blijven. Gevolg? Je valt laat in slaap en hebt de volgende dag moeite om op tijd op te staan. Maar liefst één op de tien jongeren heeft ernstige slaapproblemen blijkt uit onderzoek van de Hersenstichting. Daarom is de SlaapChallenge opgezet. 

#ikslaapchallenge

Doel van het project is jongeren te motiveren bewuster met hun slaap om te gaan. Hoe? 

Allereerst trekt een opvallend decor met een tweepersoonsbed de aandacht van de jongeren. Daar worden ze uitgenodigd om mee te doen aan een aantal korte spelonderdelen, waarin ze op het eind als beloning in een’ Instagramable’ setting een foto kunnen nemen. Tijdens een korte quiz delen de medewerkers van TeamAlert de voordelen van slapen. Vervolgens bedenken de jongeren zelf waarom zij zelf beter willen slapen. De foto kunnen zij delen via Instagram met #ikslaapchallenge.

Gezonde school

Martinusleerlingen kunnen gedurende drie schoolpauzes de SlaapChallenge aangaan in de grote aula van de school. “Deze actie past bij ons als gezonde school en het is een leuke en ludieke manier om onze leerlingen aan het denken te zetten over hoe belangrijk slaap is voor de gezondheid’, aldus mede-organisator Tamar Minnema.