Contact

Taart voor helpende buren die thuishulp verlenen

De 85-jarige mevrouw Bleijendaal-Stroet stapte vorige maand op haar fiets voor haar dagelijkse fietsrondje in de omgeving. In Venhuizen kwam ze in botsing met een andere fietser.

Mevrouw Bleijendaal-Stroet liep een zware hersenschudding, kneuzingen en botbreuken op. Bijna was ze in een verzorgingshuis beland, maar het liep anders. Haar buren organiseerden hun eigen thuishulp voor haar. Ze komen om de beurt langs om te helpen met de koffie, een broodje, buiten zetten van het oud papier of boodschappen halen. Ook haar dochters en kennissen worden regelmatig ingeschakeld om te helpen. Ook eten ze ’s avonds samen.

Het leuke van het schema is dat de buurtjes elkaar ook nog beter leren kennen. Mevrouw Bleijendaal hoopt dat andere mensen die zoiets overkomt ook zo op hun omgeving mogen rekenen.

Waardering

Wethouder Groot (ODS): ‘Ik was aangenaam verrast dat buren elkaar zo te hulp schieten en ervoor gezorgd hebben dat mevrouw niet opgenomen hoefde te worden in een verpleeghuis maar in haar eigen omgeving kan blijven. Daar heeft het college veel waardering voor’.