Contact

Steen met inscriptie gelegd bij Carillon Streekplein

Wethouder Bart Nootebos (PvdA) en voorzitter van de Protestantse Gemeente Stede Broec, Hottem Veenstra, plaatsten begin februari een steen met inscriptie bij het Carillon op het Streekplein.

Op de steen is te lezen waar het carillon oorspronkelijk vandaan komt. Sinds de schenking in 2003 is er nooit een officieel moment geweest voor de overdracht van het carillon, ondanks onze belofte aan het kerkbestuur. Deze belofte is nu gelukkig waargemaakt door de gemeente!

De klokken van het carillon, afkomstig uit de voormalige kerk De Driesprong in Bovenkarspel, werden in 2003 door de Protestantse Gemeente geschonken aan de gemeente Stede Broec. Sinds die tijd staat het carillon gemonteerd aan 3 lange palen op het Streekplein. De steen werd gelegd in aanwezigheid van het college, de Historische Vereniging Oud Stede Broec, en enkele aanwezigen vanuit de kerk.