Contact

Coronavirus nu ook in Nederland

In de regio Wuhan in China startte in december 2019 een uitbraak van een nieuw coronavirus. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts- en luchtwegklachten. Inmiddels is de eerste persoon in Nederland besmet.

Samen met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderzoeken de Chinese autoriteiten het coronavirus en de bron van de besmettingen. Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn:

  • regelmatig uw handen wassen
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • gebruik maken van papieren zakdoekjes

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Up-to-date

Het RIVM houdt de Nederlands artsen, GGD’en en laboratoria op de hoogte van de ontwikkelingen rond het coronavirus. Op de website van het RIVM leest u de actuele informatie: