Contact

Aangescherpte maatregelen coronavirus van kracht

Dit zijn de landelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan:

  • Blijf zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten voor werk wanneer u niet thuis kunt werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen kan, maar doe dit niet in een groep. Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter) en vermijd sociale activiteiten en groepen mensen. Ook thuis: maximaal drie mensen op bezoek en hou ook dan afstand tot elkaar.
  • Als u kucht, hoest en/of verkouden bent, gold al: blijf thuis. Krijgt u daar ook koorts bij, dan moet iedereen in het huishouden thuisblijven. Mensen in cruciale beroepen en vitale processen zijn hiervan uitgezonderd, tenzij zij zelf ziek worden.
  • Scholen, kinderopvang en horecazaken dienen gesloten te zijn tot en met 6 april.
  • Alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 6 april), ook met minder dan 100 mensen. Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften geldt een uitzondering, waarover later meer informatie komt.
  • Winkels en het openbaar vervoer worden verplicht om maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden, bijvoorbeeld via een deurbeleid.
  • Voor kappers, schoonheidsspecialisten en andere in zogenoemde contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging geldt tot 6 april dat zij helaas hun vak niet meer mogen uitoefenen.

Kijk voor meer informatie over de nieuwe maatregelen die 23 maart bekend zijn gemaakt op Rijksoverheid.nl.

Gemeentelijke dienstverlening

  • De medewerkers van de gemeente werken thuis en volgen hiermee het landelijk advies.
  • Ons gemeentehuis is gesloten tot 6 april. Voor uw (dringende) vragen kunt u telefonisch contact opnemen met ons Klantcontactcentrum via 140228 (u hoeft alleen de nummers 140228 in te voeren). Alléén voor dringende vragen kunnen wij u persoonlijk ontvangen.
  • afspraken bij en met inwoners thuis stellen we uit, tenzij deze echt noodzakelijk zijn
  • de raadsvergadering op 26 maart vervalt

Meer over de maatregelen die de gemeente treft om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen, leest u op www.stedebroec.nl/coronavirus

In onze regio is een noodverordening opgesteld waarin de landelijke afspraken voor horecaondernemers, sport- en fitnessclubs, sauna’s, seksinrichtingen, coffeeshops en evenementen zijn vertaald. Met deze noodverordening hebben we de mogelijkheid om handhavend op te treden tegen de ondernemers die zich niet houden aan de verordening. De noodverordening kunt u lezen op de Coronapagina van de gemeente

Up-to-date informatie

Alle (actuele) informatie over het Coronavirus leest u op:www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19  en www.rivm.nl/coronavirus.

Bel de hulplijnen alleen als het echt nodig is!
Heeft u vragen over het Coronavirus neem dan alleen contact op met het landelijke nummer van het RIVM via 0800-1351. Dit nummer is dagelijks van 8.00-20.00 bereikbaar. Kijk voor meer informatie vanuit de gemeente op de gemeentelijke Coronapagina