Contact

Maandag start de GGD-teststraat in Bovenkarspel

Aanstaande maandag 30 november gaat de GGD-teststraat in Bovenkarspel van start. De nieuwe teststraat is gevestigd aan de Middenweg 7. GGD Hollands Noorden blijft de capaciteit van het testen op corona verder ophogen. Burgemeester Ronald Wortelboer (VVD) en GGD-directeur Edward John Paulina zijn maandagochtend om 9.00 uur in de teststraat aanwezig.

Vroegtijdige signalering van mensen met het virus is van groot belang om verdere verspreiding te voorkomen. Met de opening van een teststraat in Bovenkarspel kunnen inwoners uit Westfriesland zich dichtbij huis laten testen.

Nauwelijks wachttijden

De maximale capaciteit van de teststraat in Bovenkarspel is achthonderd testen per dag. Daarmee wordt de testcapaciteit in Noord-Holland Noord opnieuw fors opgehoogd. De grotere testcapaciteit in onze regio heeft de afgelopen weken er toe geleid dat er nauwelijks meer wachttijden zijn voor mensen die zich willen laten testen. Ook de uitslagen zijn relatief snel bekend.

Testafspraken kunnen worden gemaakt via 0800-1202 of de website: www.coronatest.nl