Contact

Meer autodiefstallen in Stede Broec

In de afgelopen 5 jaar is het aantal autodiefstallen in Stede Broec flink toegenomen. Vergeleken met 2016 zijn dit jaar ongeveer 3 keer meer auto’s gestolen. Ook ten opzichte van vorig jaar is er een stijging te zien. 

Als het aankomt op autodiefstallen, is Stede Broec de afgelopen jaren een stuk minder veilig geworden. 5 jaar geleden werden in de eerste 9 maanden van het jaar nog 3 auto’s gestolen, maar dat is dit jaar gestegen tot 8 auto’s. Dit concludeert vergelijkingssite Autoverzekering.nl op basis van data van de Politie. Het aantal diefstallen was altijd erg laag, maar dat is dit jaar fors gestegen. In de omliggende gemeente Enkhuizen is ook een stijging te zien, maar niet zo sterk als in Stede Broec zelf. 

Meer diefstal is hoger risico

Het stijgende aantal autodiefstallen is geen goed nieuws voor iedereen met een auto in Stede Broec. Een toename van het aantal diefstallen leidt namelijk tot een verhoging van de autoverzekeringspremie. Hoe groter de kans dat een auto wordt gestolen in een bepaalde regio, hoe meer risico verzekeraars toekennen aan deze regio. Door deze manier van risicobepaling kan dezelfde auto in Stede Broec veel duurder zijn om te verzekeren dan in Drechterland, waar jaarlijks veel minder auto’s worden gestolen.