Contact

Kermiscomité Bovenkarspel legt de lat hoger met de Kermis Top 100

Na ruim een jaar pandemie kijkt het kermiscomité uit naar betere tijden. Ondanks de moeilijke omstandigheden doet het kermiscomité Bovenkarspel haar best weer een geweldige Tweede Paasdag met jullie te vieren. Ze willen vorig jaar overtreffen, al is dat een behoorlijke uitdaging. “Het liefst treffen we elkaar weer snel in de botsauto’s, de Tuf, de Buren of de Florabar. De kermisborrels zijn ook een groot gemis in Bovenkarspel”, aldus voorzitter Adriaan de Wit.

Dit jaar zullen ze samen met de kijkers de tweede Kermis Top 100 aftellen. “Vorig jaar was een groot succes en de lijst zelf kan weer een niveautje hoger. Vergeet dus vooral niet te stemmen. Vraag al je vrienden en familie om ook mee te doen. Het liefst zo gek mogelijk! Tijdens de uitzending kun je dan de nummer 1 raden, voor de winnaar hebben wij weer een unieke prijs bedacht”, lacht de man achter de knoppen Jesper Kruis.

Locatie

Het comité legt de lat weer hoger: “Dit jaar hebben we toch wel de meest bijzondere locatie geregeld sinds de start van het kermiscomité in 2003, namelijk de molen Ceres. De molenaars en handige vrijwilligers hebben hard gewerkt en kunnen niet wachten tot de wieken weer draaien. Tijd om de molen na de talloze acties in het zonnetje te zetten met Pasen. Een beter alternatief hadden we niet kunnen bedenken”, aldus Joey Leeuwinga. “Daarbij moeten we benadrukken dat er op locatie niets te zien zal zijn. Thuis kun je onze uitzending het beste volgen!”

Thema

Bij elke kermis hoort natuurlijk een thema. Het themateam, bestaande uit Jasper Smit, Jur Kruis en Dirk-Jan de Wit, heeft bij deze bijzondere editie van de kermis een toepasselijk thema bedacht, namelijk: (G)Oud Bovenkarspel. “Zo krijgt de stream een toepasselijk thema en laten we oude tijden herleven. Ons publiek kan zelf natuurlijk ook even zoeken op de website van HV Oud Stede Broec voor een goede outfit!”, zo weet Dirk-Jan de Wit te vertellen. “Want ‘Weer ‘t Vrolek is, deer is pils!’”, vult Joost Feij aan.

Taart

“Om toch het kermisgevoel in het dorp te krijgen heeft het comité een posteractie bedacht, waar iedereen aan kan deelnemen. “Het is heel simpel, stuur de kermistelefoon een WhatsApp (06-87247060) met je naam en adres (binnen Stede Broec). Dan komen wij een poster brengen. Als je die dan achter je raam hangt, maak je kans op een speciale kermistaart”, zeggen Marije Boon en Lindsey Koster.

“Wij hopen dat iedereen een topdag zal hebben, het blijft altijd mooi om ouders met hun kinderen kermis te zien vieren. Dat blijft altijd het idee van het kermiscomité. Proost!”, sluit Adriaan enthousiast af.

De livestream van het kermiscomité Bovenkarspel is op maandag 5 april vanaf 13.00 uur live. Stemmen op jouw persoonlijke top 10 voor de Kermis Top 100 2021 kan tot en met vrijdag 2 april via www.kermisbovenkarspel.nl/top100