Contact

Stede Broec legt claim op grond voor De Kloet

Stede Broec heeft een claim gelegd om als eerste de percelen te mogen kopen tussen de Voetakkers en de Raadhuislaan, op de grens van Lutjebroek en Grootebroek. De gemeente wil deze hoek rond voetbal vereniging De Zouaven in de toekomst transformeren naar een sport- en recreatiegebied.

Concreet moet volgens wethouder Nico Slagter (CDA) nog worden bepaald wat hier precies komt, maar wel noemt hij de mogelijkheid dat hier de nieuwbouw komt voor de verouderde sporthal en Zwembad De Kloet in Grootebroek.

Claim

De gemeenteraad ging in 2017 al akkoord met de gebiedsvisie om van deze hoek een sport- en recreatieterrein te maken. Volgens Slagter is dat ook al met omwonenden en sportverenigingen besproken. Zodra de raad 27 mei hiertoe een besluit neemt, ligt de Wet Voorkeursrecht Gemeente nog eens drie jaar op dit gebied. Binnen de komende drie jaar moet de raad een plan voor de ontwikkeling van het gebied vaststellen.

Belanghebbenden kunnen nog bezwaar maken tegen de aanwijzing. Volkstuinvereniging Kweeklust die in Grootebroek plaats moet maken voor nieuwe huizen, komt niet in deze hoek.