Contact

Gemeente houdt workshop Politiek actief worden

Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Veel politieke partijen in Stede Broec kunnen nog enthousiaste leden gebruiken. Om inwoners warm te krijgen voor het raadswerk wordt er een driedelige workshop gehouden over alle ins en outs van de lokale politiek. De workshop bestaat uit drie avonden op 16 en 23 juni en op 1 juli. Iedereen die interesse heeft, kan zich vrijblijvend aanmelden.

Burgemeester Ronald Wortelboer en griffier Yvonne Hermans begeleiden de workshop. Burgemeester Ronald Wortelboer: “Ik kom dagelijks mensen tegen met hele goede ideeën en mensen die ontzettend betrokken zijn bij onze gemeenschap.  Misschien zijn er ook mensen bij wie het idee om politiek actief te worden, is opgekomen. Ben je nieuwsgierig, kom dan kennismaken.”

Raadswerk

Veel politieke partijen kunnen nog wel wat nieuwe enthousiaste leden gebruiken. Inwoners weten vaak niet wat het raadswerk inhoudt of hebben het idee dat ze niet genoeg kennis hebben om politiek actief te worden. Griffier Yvonne Hermans: “Na het volgen van deze workshop wordt veel duidelijk. Je krijgt antwoord op vragen als “Hoe komt de raad tot een besluit?” en “Welke taken en rollen heeft de raad hierin?” Aan het eind van de tweede sessie is er ruimte voor een speeddate met raadsleden. Zo kun je een beter beeld krijgen van de politieke partijen. De derde bijeenkomst op 1 juli bestaat uit het bijwonen van een raadsvergadering.”

Na afloop van de reeks kunnen deelnemers zelf beslissen of ze zich willen aansluiten bij één van de politieke partijen. Maar dat is niet verplicht. Ook mensen die meer willen weten over hoe je invloed kunt uitoefenen op de lokale besluitvorming, zijn van harte welkom.

Data workshops en aanmelden

De bijeenkomsten zijn gepland op 16 juni, 23 juni en 1 juli. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 10 juni aanmelden via de website van gemeente Stede Broec www.stedebroec.nl/workschop-politiek-actief. Deelname aan de workshop is gratis. Aanmeldingen die later binnenkomen, plaatst de gemeente op de reservelijst. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen wordt de training fysiek dan wel digitaal gegeven.