Contact

Lutjebroek, Venhuizen en Hoogkarspel gaan na de zomer voor kermisfeest

Zowel in Lutjebroek, Hoogkarspel als Venhuizen gaan ze komend najaar voor een volwaardig kermisfeest. Compleet met kermisattracties en livemuziek in cafés en feesttenten. Lutjebroek gaat gewoon voor 28 tot en met 31 augustus, Venhuizen hoopt kermis te vieren op 17, 18 en 19 september. Hoogkarspel mikt op 23 tot en met 26 september.

John Kok van Café De Paus ervan uit dat de geplande kermis in zijn Lutjebroek van 28 tot en met 31 augustus dit keer doorgaat. Vorig hebben zij de kermis af moeten lassen. Zij gaan eerdaags onze vergunning aanvragen. Venhuizen en Hoogkarspel ontberen door de coronasituatie al twee jaar een echt lokaal kermisfeest. Op kleine schaal met een beperkt aantal bezoekers op de terrassen van cafés De Roode Leeuw in Venhuizen en Bantam/De Eerste Aanleg in Hoogkarspel werd afgelopen mei kermis gevierd. Maar dat haalde het niet bij het hier normale veel drukkere feestgedruis. Ook moesten de jongsten kermisattracties missen.

Feestterrein

Voor het feestterrein langs de Kerkweg In Venhuizen bereidt horecaondernemer Sebastiaan Redeker een festivalweekend voor van 17 tot en met 19 september. De Roode Leeuw wil niet achterblijven en wil hetzelfde weekend ook kermis organiseren met livemuziek en kermisattracties. Het ligt eraan hoe groot wij het mogen organiseren. Ze wachten af wat de Veiligheidsregio hiervan vind.