Contact

Nieuwe VVD-lijsttrekker: Joey Leeuwinga

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 is Joey Leeuwinga de lijsttrekker namens de VVD Stede Broec. De leden van de lokale VVD hebben dit tijdens de Gemeentelijke Ledenvergadering unaniem besloten. De 24-jarige Bovenkarspeler is op dit moment al vier jaar commissielid en campagneleider in Stede Broec namens de VVD. In het dagelijks leven is Joey actief in Business ICT en is vrijwilliger bij het Kermiscomité Bovenkarspel en vv KGB.

Er hadden zich voor de functie van lijsttrekker twee kandidaten gemeld, te weten Joey Leeuwinga en Mike Lezaire, de huidige fractievoorzitter. Mike heeft zich om persoonlijke redenen teruggetrokken. “De VVD Stede Broec verdient iemand die er 100 procent voor gaat en dat kan ik op dit moment niet geven”, aldus de huidige fractievoorzitter. Hij staat volledig achter Joey zijn benoeming: “De VVD in Stede Broec heeft de afgelopen raadsperiode een duidelijk nieuw geluid laten horen, Joey is één van de stemmen die dat nieuwe geluid brengt. Zo durfden wij als een van de weinige partijen kritisch te zijn op het college. College en coalitiepartijen houden angstvallig vast aan heilige huisjes, terwijl tekorten neer worden gelegd bij de inwoners en de bedrijven. Dit moet en kan anders. Samen gaan we dat bewerkstelligen!”

De voorzitter van de lokale VVD Wout Molenaar: “De VVD Stede Broec is al volop bezig met de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De benoeming van Joey tot onze lijsttrekker is daar een voorbeeld van. Joey is met zijn kennis en ervaring uitermate geschikt en is bovendien tot op het bot gemotiveerd. We kunnen ons geen betere lijsttrekker wensen en zien de komende verkiezingen met veel vertrouwen tegemoet.”

Trotse lijsttrekker

De kersverse lijsttrekker is trots op zijn benoeming. “Het is een eer en een mooie taak om lijstaanvoerder te zijn van de lokale VVD. We hebben de laatste jaren onze club aardig uitgebreid met jonge, ervaren en ondernemende mensen. Ik kijk er naar uit om samen met onze leden te werken aan een nog mooier Stede Broec. De gemeente moet aandacht schenken aan gezonde en realistische financiën en uiteraard moet de leefbaarheid en veiligheid in Stede Broec ook op peil blijven. Wij als VVD hebben uiteraard ook oog voor gezelligheid en steunen alle initiatieven vanuit inwoners en ondernemers, dus van onder op”, aldus een enthousiaste Leeuwinga.

Joey vervolgt: “We hebben de laatste vier jaar een duidelijk verhaal op gemeentelijke financiën, goede zorg en leefbaarheid in de gemeente. Ik merk dat ons verhaal wordt gewaardeerd door inwoners en ondernemers. Daar ben ik ontzettend trots op! Recente verkiezingsuitslagen laten zien dat er voor onze partij veel potentieel is in Stede Broec. Samen met een mooi team ga ik mij er hard voor maken om dit potentieel ook op lokaal niveau waar te maken.”

Verkiezingsprogramma

De komende maanden zal Joey samen met de huidige raadsfractie en de nieuw aangestelde Verkiezingsprogrammacommissie in gesprek gaan met diverse inwoners, bedrijven en instanties van Stede Broec om input op te halen voor het verkiezingsprogramma waarmee de VVD Stede Broec in maart 2022 wil scoren bij de gemeenteraadsverkiezingen.