Contact

Kermis Lutjebroek komt er ‘eindelijk’ weer aan

Het was een lastige beslissing, vorig jaar, maar wel de juiste. Kermis Lutjebroek ging niet door. Maar nu is Café De Paus er klaar voor. Aankomend weekend is het weer feest in Lutjebroek!

De verhalen over ’kermisuitbarstingen’ elders in Westfriesland schrikken de Lutjebroekers niet af. Het dorp dat een meester is in het jaarlijks kermisvertier trekt zijn eigen plan. En Café De Paus staat in het hart van de reuring.

Kermis

Dus is er al vroegtijdig en veelvuldig overleg met de gemeente Stede Broec geweest over wat wel en niet kan, benadrukken de broers John, René en Nico Kok, van wie John deel uitmaakt van het Kermiscomité Lutjebroek. Lastig is het wel, erkent hij. “Anderhalve maand terug dachten we nog: ’Halleluja! Iedereen gevaccineerd, besmettingen omlaag, straks kan alles weer.” Onder voorwaarde mag de kermis gelukkig doorgaan. De meest actuele informatie is te vinden via de Facebookpagina’s van Café De Paus en het Kermiscomité.

Lutjebroek viert traditiegetrouw kermis in het laatste weekend van augustus. Dat is van zaterdag 28 tot en met dinsdag 31 augustus, waarbij de maandag het hoogtepunt vormt, waarop het hele dorp uit z’n dak gaat. Thema: ’Camping De Natte Uil.