Contact

Kermiscomité is er helemaal klaar voor

Na de vijftiende editie van kermismaandag is het een mooie uitdaging om ook dit jaar groots uit te pakken. Dat het publiek er zin heeft, blijkt wel uit de snelheid waarin de brunch is uitverkocht. Binnen 5 dagen, een record!

Apenstreken

De nieuwe en oude leden zijn dit jaar beter op elkaar ingespeeld. De taakverdeling is ietwat aangepast, want ze willen geen geklungel in de jungle! Dit jaar is het thema ‘Stout in het oerwoud,’ voor alle apen met hun wilde streken. “Het was een mooie uitdaging om een sterk thema te verzinnen, maar we zijn erin geslaagd. De combinatie van het thema met deze band kan eigenlijk niet beter. Met ‘de Woudrukkers’ als band brengt het Kermiscomité de koningen van het oerwoud in huis,” aldus Dirk-Jan. De nieuwe leden hebben van vorig jaar geleerd en benadrukken dat het publiek op de eerste plaats staat. Het enthousiasme van de vrienden en dorpsgenoten dat zij ontvangen is een belangrijke motivatie. Het stimuleert de mannen om er met zijn allen de schouders onder te zetten.

Avontuurlijk oerwoud

Op maandagmorgen zal de zaal worden omgetoverd in een tropisch oerwoud. “We hopen dat de gasten niet terugdeinzen voor wat avontuur en zich goed voorbereiden op het klimaat. Het vruchtbare oerwoud brengt de lekkernijen met zich mee voor de brunch, maar voor je het weet loopt er een giftige vogelspin op je bord! We hopen dat iedereen zich aankleedt naar het thema, de mooiste outfits doen mee in de verkleedwedstrijd,” zegt Adriaan namens het Kermiscomité.

Swingende bingo

Waar zestien jaar geleden vooral tuinders op kermismaandag voor de deur stonden, weten jong en oud vandaag de dag de brunch te vinden. Vorig jaar was voor Cor een hoogtepunt: “Dat was het hoogst haalbare: uitverkocht en een volle zaal. Er stond om twaalf uur een rij, dat ben je helemaal niet gewend.” Vier jaar geleden bleek de swingo – een idee van hemzelf – een hit te zijn. De swingo is simpelweg een swingende bingo, legt Cor uit. “Vorig jaar moest je bij een foute swingo een liedje zingen, maar dat was geen succes. Er werden ineens wel heel veel fouten gemaakt, want iedereen wilde zingen. Nu moet je het comité trakteren op een biertje bij een foute swingo!” Kermisklanten kunnen echter ook het comité én zichzelf trakteren. Daarvoor is het ‘sponsorbier’ bedacht. “Tussen 15.00 en 18.00 uur kun je voor 150 euro een vat bij Roy kopen, daaruit krijgen bezoekers twee drankjes voor de prijs van één”, legt Dirk-Jan uit. “Dat kun je bijvoorbeeld met een groep vrienden doen. Hoe meer er wordt gesponsord, hoe langer we met z’n allen kunnen genieten van het sponsorbier.” Naast bier, doen wijn, fris en Jillz ook mee met deze actie. De opbrengst gaat naar het kermiscomité.