Contact

Bibliotheek leidt vrijwilligers in taal op

De Westfriese Bibliotheek heeft 11 vrijwilligers in Bovenkarspel opgeleid. Ze staan te trappelen om anderen te helpen met hun taalontwikkeling, om hen verstaanbaar te maken in de maatschappij waarin zij wonen.

De vrijwilligers en het personeel van de bibliotheek hebben een taaltraining gevolgd. Zij ontvingen gisteren uit handen van Lydia Groot (ODS) hun certificaat. De wethouder benadrukte het belang van het beheersen van taal. “Het is belangrijk dat de je de taal spreekt waar je woont. Als je niet kunt communiceren voel je je ongelukkig. Het Nederlands is een ingewikkelde taal.’’

Laaggeletterdheid

De vrijwilligers worden op allerlei manieren ingezet om de laaggeletterdheid tegen te gaan. Zij geven extra begeleiding op het gebied van lezen schrijven of omgaan met een computer.