Contact

K.G.B. niet goed genoeg om koploper pijn te doen

Uiteindelijk werd de grensrechter van VIOS-W als zondebok gebruikt door de Bovenkarspelers. Omdat hij zijn vlag in de lucht stak op het moment dat K.G.B. aan 1-1 dacht. Buitenspel of niet, de treffer van Jan Blom werd afgekeurd. En de punten bleven daardoor in Warmenhuizen.

Maar een remise was ook niet helemaal volgens de verhouding geweest. “Zeker niet op basis van de eerste helft van de wedstrijd”, gaf trainer Wiersma na afloop van de nederlaag eerlijk toe. Zijn ploeg mocht voor de rust tenslotte van geluk spreken dat de schade te overzien was.

Omdat de thuisploeg alleen succesvol was via Igor Popovic bleef een ruststand van 3-0, die ook helemaal niet vreemd was geweest, uit. Gebrek aan scherpte in de voorhoede van VIOS-W hield de bezoekers op dat moment in de wedstrijd. In combinatie met handelend optreden van keeper Dirk Bakker, die overigens vaak rustig kon toekijken, omdat de gastheren oog in oog met de doelman over het algemeen gehaast over mikten.

Wiersma: “Maar wij verloren ook veel te veel duels. En ik wil het slechte veld niet direct de schuld geven, maar dat heeft er ook mee te maken. Wij zijn natuurlijk ook verwend met ons kunstgras.”

Omdat de schade beperkt bleef én K.G.B. de zaken na de rust steeds beter op orde kreeg, leek er nog van alles mogelijk in Warmenhuizen. Al lukte het de formatie uit Bovenkarspel niet om echt gevaarlijk te worden omdat VIOS-W de zaakjes verdedigend op orde had. Aan de andere kant werd de thuisclub ook steeds vaker een halt toegeroepen op de momenten dat die ploeg gevaarlijk dreigde te worden.

Die ene bal die goed moest vallen bleef dan ook lang uit. Totdat de gelijkmaker via Blom dus alsnog viel, maar het gejuich in verband met buitenspel van korte duur was. “En dat was het niet”, aldus Wiersma.

Nasmaak

Het maakte dat de Bovenkarspelers onderuit ging bij de koploper van de derde klasse en uiteindelijk bleef die ploeg zelfs met een nog zuurdere nasmaak achter. Door de zege van Hollandia T bij Grasshoppers immers heeft K.G.B. de achtste stek af moeten staan aan de formatie uit Tuitjenhorn.

Van paniek is nog geen sprake, zegt Wiersma. “Het is vooral jammer omdat wij er de afgelopen weken juist zo lekker in zaten. En ook nu hebben wij er, zeker in de tweede helft, alles aan gedaan. Het mocht helaas niet baten”, concludeerde de trainer na afloop.

Volgende week kan K.G.B. de achtste plek weer pakken als het op bezoek gaat bij Hollandia T. Wel zal het dan in aanvallend opzicht anders moeten dan dat het tegen de koploper liet zien.