Contact

Koploper rekent af met Heilooërs

Aan het begin van de tweede helft gaat koploper De Zouaven de aanval in. Met een aantal verdedigers van De Foresters voor hun neus bewaren zij het overzicht en geeft Shem Boersma een schitterende steekpass richting tweede paal, waar teamgenoot Leon Machielse de 3-1 op het scorebord schiet. Boersma trots, Machielse blij, de tegenstander geknakt.

“Ik kreeg de bal, dribbelde een stukje op en wilde in eerste instantie eigenlijk ruimte zoeken om op doel te kunnen schieten. Totdat ik Leon zag. We maakten even oogcontact en toen wist ik dat ik ’m kon geven. Een lekkere pass inderdaad. Mooi dat Leon eruit scoorde”, vertelt Boersma na afloop van de wedstrijd.

Het prachtige derde doelpunt van de Grootebroekers doet de bezoekers uit Heiloo direct de das om. In de resterende 35 minuten wordt de ploeg dan ook nog maar één keer echt gevaarlijk. En dat terwijl De Foresters na het eerste half uur op voorsprong komt. Hoewel De Zouaven in de openingsfase de dienst lijkt uit te maken, profiteert spits Joris Zwart van een listige vrije trap die doelman Aron van Loon niet optimaal verwerkt: 0-1.

,,Door dat tegendoelpunt schrokken we wakker. We hebben wel vaker van dat soort momenten. Dat er eerst iets moet gebeuren voordat we er helemaal bij zijn. Vandaag gebeurde dat weer, al kwamen we met dat doelpunt van Max Boukens (de middenvelder joeg een afgeslagen voorzet van Jens Bakker tegen de touwen, red.) bijna meteen met een antwoord.”

En het wordt nog beter voor De Zouaven wanneer Machielse op slag van rust een corner mag nemen. Precies op het moment dat trainer Johan Rutz laat merken niet helemaal tevreden te zijn met het spel van zijn ploeg, knikt verdediger Fabian Broersen de hoge bal achter keeper Daan Snieder.

Profiteren

De gastheren profiteren optimaal van de vele slordige lange ballen die De Foresters speelt, kan daardoor lekker veel aanvallen en via een prachtige goal dus op 3-1 komen. Op een aantal gemiste kansen na een tweede helft om tevreden over te zijn.

Iets dat Boersma dan ook zeker is ,,Het gaat er natuurlijk om dat wij bovenaan blijven staan, maar ik ben ook blij met mijn eigen spel. Dat ik een assist gaf. Ik wil ook graag belangrijk zijn voor de ploeg en laten zien dat ik op dit niveau mee kan. Vorig seizoen speelde ik nog met FC Medemblik in de vierde klasse en kon ik iedere week belangrijk zijn. Dit seizoen in de tweede klasse is het dus even aanpoten, maar ik heb wel het gevoel dat ik het aankan. Vooral na de winterstop heb ik veel gespeeld. Dat komt ook omdat mijn teamgenoot Robbin Kooiman op reis was. Die is nu terug en dus zullen we met elkaar moeten strijden om een basisplaats.”

De Zouaven-De Foresters 3-1.

32. Zwart, 37. Boukens 1-1, 45. Broersen 2-1, 55. Machielse 3-1.

De Zouaven: Van Loon, Wagenaar, Marsman, Broersen, De Winter, Jansen, Boukens, Janssens (79. Duijn), Boersma (80. Deitmers), Bakker (90. Kooiman), Machielse.

De Foresters: Snieder, Van ’t Boveneind, Heemskerk (58. Kruit), Hoorn, Wijffels (70. Smit), Warmenhoven, Duindam, Ben Ami, Leeuwenburgh, Baaij, Zwart (89. Peereboom).