Contact

K.G.B. klimt langzaam omhoog

Voetbal vereniging K.G.B. klimt langzaam maar zeker op in de ranglijst van de zondagse derde klasse A. Zeker na de nipte 1-2 zege op concurrent Hollandia T.

In Tuitjenhorn werd het voor de Bovenkarspelers een kwestie van toeslaan op het juiste moment en verder vooral verdedigen. Hollandia T. was kansrijk, maar niet succesvol in de afronding.

“We spraken af in de achterste linie zo min mogelijk risico te nemen”, vertelt K.G.B.-hoofdtrainer Wiersma. “Dat heeft zich uitbetaald, al was het na de aansluitingstreffer nog wel even spannend voor ons.”

Zoet

In de slotfase drongen de Tuitjenhorners nog eens aan, maar gaf keeper Dirk Bakker een keepersoffensief voor K.G.B. Hij redde twee keer knap en bezorgde de ploeg uit Bovenkarspel de drie punten. Die smaken extra zoet nu K.G.B. naar de zevende plek is geklommen. “We maken duidelijke afspraken en zijn een lastige ploeg om tegen te spelen”, verklaart Wiersma het resultaat van de recente prestaties.

Hollandia T. – KGB: 1-2. Doelpunten van Michael Helfensteijn en Jan Blom