Contact

Twee minderjarige vrouwen aangehouden

Een 16-jarige vrouw uit Hoorn en een 15-jarige vrouw uit Hem zijn zondagavond 24 februari jl. aangehouden na een beroving aan de Zesstedenweg in Grootebroek. Rond 18.30 uur kreeg de politie een melding van een straatroof aan de Zesstedenweg in Grootebroek.

Aangesproken

Een vrouw werd door twee meisjes aangesproken. Ze wilden dat het slachtoffer haar spullen zou afstaan maar zij ging hier niet op in. Hierop ontstond een worsteling. Het slachtoffer werd beroofd van een iPad waarna de verdachten wegrenden in de richting van Bovenkarspel.

Zoekactie

De politie is direct een zoekactie gestart met diverse eenheden en met succes. De twee meiden werden bij station Bovenkarspel-Grootebroek aangehouden. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.