Contact

Statenverkiezingen 20 maart: waar kiest u voor?

Zes van de tien Noord-Hollanders zeggen op 20 maart 2019 te gaan stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen. Stemt u ook? Door te stemmen oefent u invloed uit op de wijze waarop de provincie de komende vier jaar wordt bestuurd. En dat heeft ook impact op onze gemeente.

Eens of oneens?


Vindt u bijvoorbeeld dat weilanden gebruikt mogen worden voor zonnepanelen en woningen? Moet de provincie zich wel of niet verzetten tegen de groei van Schiphol? Hoe staat u tegenover gratis vervoer voor ouderen op kosten van de provincie? En wat vindt u van strengere normen voor de luchtkwaliteit in de buurt van grote bedrijven?

Stemwijzer


Weet u (nog) niet wat u gaat stemmen? Op www.noord-holland.nl/statenverkiezingen staat de provinciale stemwijzer. Hier vindt u alle informatie over bijvoorbeeld politieke partijen en kandidatenlijsten. Ook kunt u uw standpunten vergelijken met die van de provinciale politieke partijen.

Verkiezingen 2019

Alle Noord-Hollanders, met de Nederlandse nationaliteit, van 18 jaar en ouder mogen dan naar de stembus. Zij stemmen daarmee ook indirect voor de Eerste Kamer, want de Statenleden kiezen op maandag 27 mei 2019 de nieuwe leden van de Eerste Kamer.