Contact

Twintigste herdenkingsjaar legionella-uitbraak

Aanstaande zaterdag 9 maart vindt de herdenking plaats van de legionella-uitbraak op de Westfriese Flora in Bovenkarspel.

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat na een bezoek aan de Westfriese Flora meer dan 200 mensen ernstig ziek werden en 32 mensen overleden aan de gevolgen van de Veteranenziekte. Oorzaak was de besmetting met de legionella bacterie door waternevel van een bubbelbad.

Veteranenziekte

De Stichting Veteranenziekte houdt op zaterdag 9 maart een herdenkingsbijeenkomst voor de legionellaramp. Om 11.00 uur start de bijeenkomst bij het legionellamonument aan de Spoorsingel in Bovenkarspel ter hoogte van huisnummer 72. Aansluitend is er gelegenheid voor een samenzijn in restaurant Het Roode Hert.

Iedereen is van harte welkom bij de bijeenkomst aanwezig te zijn. Meer informatie: www.stichtingveteranenziekte.nl