Contact

College wil plan Oigenwois doorzetten in Lutjebroek

De gemeente Stede Broec wil met een wijziging van het bestemmingsplan de komst van woonzorgvoorziening Villa Oigenwois aan de Parklaan in Lutjebroek mogelijk maken.

Villa Oigenwois gaat worden gebouwd voor mensen met een beperking, er wordt al jaren over gepraat. De initiatiefnemers hebben diverse locaties in de omgeving bekeken, en zijn uitgekomen op de Parklaan, dat nu nog een agrarische bestemming heeft. Op deze plek, tegen park De Woid aan, staat onder meer een kas, die gesloopt wordt voor de villa.

Doorzetten

Het College van Burgemeester en Wethouders denkt dat met de komst van het appartementencomplex voor een kwetsbare doelgroep de omgeving opknapt. Daarom wordt door hen nu voorgesteld het plan door te zetten, zodat het aan de gemeenteraad is om het bestemmingsplan te wijzigen.

Villa Oigenwois komt voort uit een ouderinitiatief, bekenden van stichting Merakel. De bouw van het complex wordt gefinancierd vanuit de persoonsgebonden budgetten van de bewoners.