Contact

K.G.B. pakt nummer drie uit Hoogwoud aan

De beide ploegen die zondag de arena betraden hadden elkaar dit seizoen al twee keer ontmoet. De eerste competitiewedstrijd in Hoogwoud eindigde in 2 – 2 en vier dagen later won Grasshoppers in Bovenkarspel de bekerwedstrijd met 1 – 3. Een wilskrachtig K.G.B. versloeg de Hoogwouders uit met 1-0.

Grasshoppers wil kampioen worden en verloor dit seizoen nog maar één keer, ook hebben ze inmiddels de laatste zestien in de KNVB beker bereikt.
K.G.B. wist dat het vandaag met het mes tussen de tanden moest spelen om Grasshoppers van zich af te houden.

K.G.B. begint goed aan de wedstrijd, maar daarna neemt Grasshoppers het over. Ze kwamen vier keer in scoringspositie, maar iedere keer ligt er een K.G.B.-been, -arm of Dirk Bakker in de weg. Na de wervelstorm wordt het rustiger en de wedstrijd gaat gelijk op. In de 29e minuut een hoekschop voor K.G.B. Brian de Roo gaat achter de bal staan en laat de bal met een fantastische curve via de verste paal in de goal verdwijnen: 1 – 0.
Vanaf dat moment weet Grasshoppers dat het een hele moeilijke middag wordt.

Regen

Door de voortdurend vallende regen is het kunstgras uiteraard nat en daardoor megasnel. Dit viel in het voordeel van K.G.B. Vooral in de tweede helft wanneer Grasshoppers van banque gaat spelen, schieten veel ballen over de zij- of achterlijn of in de handen van Dirk Bakker. Daarom kan Grasshoppers nooit in het ritme komen. Ook zitten de spelers van K.G.B. dicht op de huid van Grasshoppers.

K.G.B. komt na de thee zelden meer bij doelman Zwaan in de buurt, het is louter tegenhouden en dit doen we goed want echte grote kansen krijgt Grasshoppers niet. Trainer Knijn van Grasshoppers brengt de grote sterke spits Malvin Robert en Piet Wiersma zet daarop als antwoord Stan Bakker in. Stan Bakker schakelt Robert uit. Er komt nog wel een geweldig afstandsschot door Grasshoppers die eindigt op de lat. Uiteindelijk, na een slordige 95 minuten, fluit de goed leidende scheidsrechter Mahabali voor het laatst en dit brengt de Bovenkarspelers een zwaarbevochten maar toch wel verdiende overwinning.

K.G.B. klimt door deze overwinning naar de zesde plek. Volgende week staat de volgende beproeving op het programma: uit tegen koploper Kleine Sluis.

K.G.B. 1 – Grasshoppers 1 1 – 0 (doelpunt: ’29 Brian de Roo)

Opstelling:
Dirk Bakker; Jens Kesting, Nick Edelenbosch, Ricardo Smit, Lorenzo van de Beek; Dennis Keppel, Michael Helfensteijn, Yusuf Durmaz, Brian de Roo (85’ Juan Takken); Jan Blom (77’ Erdinç Gedik), Sylvio Bulterman (77’ Stan Bakker).