Contact

Knieval door De Zouaven in Breezand

De Zouaven moest zondagmiddag zijn meerdere herkennen in ZAP uit Breezand. Er werd door de Grootebroekers met 2-0 verloren op sportpark De Zwaluw.

De Zouaven-trainer Johan Rutz kon het ruim een uur na de wedstrijd nog steeds niet geloven dat zijn ploeg met 2-0 had verloren van ZAP. “Hoe langer ik erover nadenk, hoe groter het ongeloof”, zei de hoofdtrainer die met zijn ploeg nog altijd ruim aan kop gaat in de tweede klasse zondag.

“Ik ben geen slechte verliezer, maar dit was zo enorm onterecht. Ik heb denk ik nog nooit zo gebaald van een nederlaag.” De trainer vond dat zijn ploeg de wedstrijd in Breezand in de eerste helft al naar zich toe had moeten trekken. “Het was niet vreemd geweest als we na 45 minuten met 4-0 voor hadden gestaan. En dan overdrijf ik echt niet.”

Zo raakten Jens Bakker en Roy Janssens de paal en kon Shem Boersma een fraaie actie niet bekronen met een treffer. “Hij werd aangetikt, waardoor hij niet meer lekker kon schieten. Ik dacht wel aan een penalty.”

De Zouaaf Leon Machielse wist het net wel te vinden, maar zijn treffer werd afgekeurd. “Ik kon niet zien of dit terecht was”, zei Rutz hierover. “Maar toen ZAP in de tweede helft scoorde en onze grensrechter vlagde, werd dit genegeerd door de scheidsrechter. Dat vond ik wel opmerkelijk. Ik vroeg na de wedstrijd aan onze grens of het echt buitenspel was. ’Wel een meter’, zei hij. Maar goed, we hadden het zelf eerder moeten beslissen. We speelden daarvoor ook goed genoeg.”

Verzwakte koppositie

Door de nederlaag is de voorsprong van de Grootebroekers op ZAP, de nummer twee van de tweede klasse geslonken tot zeven punten. Er zijn nog acht wedstrijden te spelen. “We balen enorm van deze nederlaag. Maar we speelden wel goed. Daar moeten we ons aan vasthouden. Het kan niet elke week zo tegenzitten.”

ZAP – De Zouaven 2-0