Contact

Nieuwe Polenhotels nodig in Westfriesland

Tulpen- en paprikabedrijven willen verblijven bouwen in Westfriesland

Westfriesland en de Noordkop moeten samen onderdak zien te vinden voor naar schatting twintigduizend seizoensarbeiders. De Ontwikkelingsmaatschappij Noord-Holland Noord wil dat gemeenten en werkgevers werk van Polenhotels gaan maken, omdat de economie in deze regio’s anders forse klappen gaan krijgen.

Westfriesland krijgt er weer enkele nieuwe grootschalige verblijven voor arbeidsmigranten bij. Bloemkoolbouwer P.N. Slagter uit Andijk en Koburg in Hoogkarspel zijn beonderkomens te bouwen voor buitenlandse werknemers.

Veel Westfriese agrariërs willen tientallen en meer huisvesten in nieuwe verblijven. Omdat dit er meer dan veel zijn, moeten de gemeenteraden per gemeente hierover een besluit nemen, zo hebben de gemeenten eerder bepaald.

Besluitvorming Polenhotels

In de verschillende gemeenteraden worden de komende weken beslissingen genomen over de aanvragen van de bedrijven uit de regio. Een ding is zeker: de bedrijven hebben baat bij snelle besluitvorming voor Polenhotels.