Contact

Steeds meer minderjarigen gepakt met alcohol

Controleurs hebben de afgelopen weken meerdere alcohol- en horecacontroles uitgevoerd. Er zijn ook minderjarigen gepakt, die met een valse identiteitskaart horecagelegenheden wilden binnenkomen.

De gemeenten in Westfriesland willen met de politie nu ook de ouders aanspreken op de risico’s. Bij jongeren en hun ouders is vaak niet bekend dat het (uit)lenen van een ID een strafbaar feit is. Jongeren onder de 18 mogen geen alcohol gebruiken. Maar portiers bij de horeca onderscheppen steeds vaker fraude met de identiteit, zoals dat heet. Er staan hoge boetes voor het verstrekken (kroeg), consumeren (jongeren) en doorgeven van alcoholische versnaperingen.

Halt

Politie, gemeenten en bureau Halt komen nu in actie. Er is sprake van fraude met identiteitsbewijzen en illegaal nuttigen van alcohol. De gemeenten sluiten ‘zwaardere’ Halt-straffen niet uit.