Contact

Intertoys Streekhof maakt doorstart

Goed nieuws voor Intertoys Streekhof in Bovenkarspel. Het filiaal maakt een doorstart. In Westfriesland verdwijnen de overige winkels van de speelgoedketen definitief.

De filialen in Medemblik, Enkhuizen en de drie in Hoorn krijgen geen doorstart. De medewerkers komen op straat te staan. In totaal zijn er 91 winkels landelijk die na de overname door het Portugese Green Swan moet sluiten.

Overname

Vanmorgen was er nog goed nieuws toen bekend werd dat speelgoedspecialist Green Swan het noodlijdende Intertoys over zou nemen. Het Portugese bedrijf wil zo’n 220 winkels behouden, waardoor er 91 verdwijnen. De winkels in Hoorn, Medemblik en Enkhuizen behoren dus tot het laatste rijtje.

Op 21 februari jl. maakte Intertoys bekend dat ze de deuren zouden sluiten omdat ze failliet zijn. Er volgde fikse drukte bij de winkel, die onder andere aankondigde dat alle cadeaukaarten binnen een paar dagen verzilverd moesten worden.

Morgen start de uitverkoop in de filialen die moeten stoppen. Uiterlijk eind mei gaan die winkels definitief dicht. Gekochte producten tijdens deze periode mogen niet worden geruild.