Contact

Eerste plan ‘Moestuin’ van Waterweide start verkoop

Op donderdag 28 maart van 17.00 uur tot 19.00 uur, zal de start verkoop voor Moestuin plaatsvinden in de grote aula van het Martinuscollege in Grootebroek. Moestuin is de eerste fase van de nieuwe wijk Waterweide in Stede Broec.

Of volkstuinencomplex Kweeklust plaats maakt voor woningbouw, als onderdeel van nieuwe wijk Waterweide, is nog niet besloten.

Wethouder Bart Nootebos (PvdA) legde tijdens de informatiebijeenkomst afgelopen week uit dat diverse opties worden uitgewerkt: meer groen, meer stedelijk of zelfs dat het complex met vijftig tuinen blijft bestaan. De raad moet hierover beslissen.

Meerdere bewoners gaven op voorhand aan dat het complex moet blijven, ook de volkstuiners zelf zijn hier voor. Dat wordt zeker meegewogen, aldus de wethouder, hoewel in principe al is besloten dat ook hier woningbouw komt. In ieder geval moet er duidelijkheid zijn voor dat de wijk zelf is afgebouwd.

Moestuinen

Verwarring was er ook over het bord ’Waterrijk wonen in Moestuin!’ dat sinds deze week in het plan staat als start van het project. Want er wórdt toch (nog) niet gebouwd in de moestuinen?! Nootebos moest even schakelen. “Het is misschien wat onhandig gekozen dat de projectontwikkelaar heeft besloten het eerste eiland Moestuin te noemen.” Zijn uitleg nam niet bij iedereen de zorg weg dat pas in een later stadium wordt besloten over Kweeklust.

Indien u geïnteresseerd bent om een woning te kopen in Moestuin, dan bent u van harte welkom om u te laten informeren. Tot dat moment kunt u zich inschrijven op www.woneninmoestuin.nl waar u zich de komende weken ook alvast in kunt lezen over dit project.