Contact

Asfaltwegen Stede Broec ‘eindelijk’ groot onderhoud

De asfaltwegen in het centrum van Bovenkarspel-Grootebroek zijn op veel plekken in een slechte staat. Bij de inwoners van Stede Broec, maar ook bij de regionale bezoekers van het Streekhof, is dit al enkele jaren een ergernis. De gemeente Stede Broec gaat nu in meerdere fasen de hoofdwegen vernieuwen.

Van maandag 15 april 06.30 uur tot en met vrijdag 26 april 17.00 uur is de Dirk Essenlaan tussen de Esdoornlaan, De Bouw en De Tuin (inclusief de rotonde) in Grootebroek afgesloten voor al het verkeer. Dit betreft de eerste fase van het groot onderhoud. De tweede fase die de maandag na Koningsdag aanvangt, gaat om het stuk weg tussen De Tuin en de Zesstedenweg (inclusief de rotonde).

Aandacht

De inwoners en ook de politiek vragen al sinds begin 2018 om aandacht voor dit probleem. De VVD in Stede Broec is blij dat er eindelijk wordt doorgepakt door het college. “De VVD is verheugd dat de asfaltwegen in het centrum worden vernieuwd. Het is ons, maar zeker ook onze inwoners, al een tijd een doorn in het oog. We wachten de werkzaamheden af en hopen dat de overige wegen ook snel worden aangepakt (red. Stationslaan, Rozeboomlaan, De Tuin en Dirk Essenlaan richting Drechterlandseweg), zodat iedereen veilig aan het verkeer kan deelnemen in het centrum”, aldus Ellen de Jong (VVD).

De fietspaden die op de rotonde aansluiten zijn ook afgesloten tijdens de werkzaamheden. De wegafsluitingen gelden ook voor de hulpdiensten.

Dirk Essenlaan asfaltwegen
Dirk Essenlaan