Contact

GTS heeft 265.000 euro voor toekomst nodig

De toekomst van Gymnastiek- en Turnvereniging Stede Broec (GTS) uit Stede Broec is onzeker. De vereniging vraagt de gemeente opnieuw om financieel bij te springen. De vereniging heeft volgens voorzitter Marja Heerdt 265.000 euro nodig om twee nieuwe turnhallen in te richten en aan te kleden. Voor 30 april eist de club duidelijkheid van de gemeente, anders moet het bestuur de vereniging af bouwen.

“Het is 5 voor 12”, aldus de turnvoorzitter. Door financieel wanbeleid van de ruim één jaar terug opgestapte oud-penningmeester verkeerde GTS in grote geldzorgen. Zonder steun van de gemeente kon de club rekeningen niet betalen en zou toen al failliet gegaan zijn. De gemeente, die GTS al jaren 10.000 euro subsidie per jaar geeft, hielp de vereniging met ruim vierhonderd leden afgelopen zomer al uit de brand door een incidentele subsidie van 25.000 euro beschikbaar te stellen.

Locatie

GTS moet per 1 juni 2019 de hal aan de Bedrijfsweg in Grootebroek als huurder verlaten. De club heeft een alternatief gevonden in twee hallen van de voormalige machinefabriek Botman naast fietsenwinkel Nan in Grootebroek. GTS heeft geen financiële middelen om de nieuwe turnhallen voor negentig wedstrijdturners en ruim driehonderd recreatieve sporters geschikt te maken.

Het pleidooi is volgens GTS de laatste poging om voor 30 april duidelijkheid te krijgen of Stede Broec opnieuw de helpende hand biedt. Concreet vraagt GTS 265.000 euro subsidie van de gemeente.

Ontmanteling

Er is volgens de club nu snel duidelijkheid nodig, omdat GTS zo nodig tijdig de club moet ontmantelen. tevens geldt dan voor de turnselectie dat transfers naar andere clubs dan voor het einde van dit seizoen geregeld moeten worden. Zonder financiële steun kan GTS volgens de voorzitter niet voortbestaan.

De kans dat GTS voor 30 april antwoord krijgt van de gemeente op de vraag om de vereniging te steunen met 265.000 euro lijkt klein. Stede Broec heeft zelf geen geld gereserveerd om GTS opnieuw uit de brand te helpen. De vereniging vraagt dit bedrag om twee nieuwe turnhallen in te kunnen richten.