Contact

Eerste Westfriese week van de circulaire economie

Volgende week, van 13 tot en met 17 mei, is in Westfriesland de eerste week van de circulaire economie. Dagelijks zijn er activiteiten bij diverse bedrijven in Westfriesland. Dat varieert van een rondleiding, een masterclass en pionierende bedrijven zoals Moso Internationa B.V. (Bamboo Products) en De Lichtdrukkerij delen hoe zij zelf circulair ondernemen. Over de ervaring van Friese ondernemers met circulair ondernemen komt Houkje Rijpstra, directeur Circulair Friesland zijn verhaal vertellen.

Oproep

Westfriese ondernemers die interesse hebben in één of meerdere evenementen die in de week worden georganiseerd, kunnen zich aanmelden op www.circulairwf.nl. Daarnaast nodigt de organisatie alle Westfriese ondernemers met specifieke vragen of ideeën over circulair ondernemen uit om zich te melden op circulair@medemblik.nl of te bellen met (0229) – 85 60 00.

Hergebruik grondstoffen

In een circulaire economie worden grondstoffen zoveel mogelijk hergebruikt. Hierdoor behouden producten, onderdelen en materialen een zo hoog mogelijk waarde. Er wordt minder afval geproduceerd en minder grondstoffen hoeven te worden aangeboord. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid is dit een interessante theorie, maar hoe pak je dat aan als ondernemer? Die vraag wordt vanuit meerdere punten belicht tijdens de Westfriese week van de circulaire economie.

Organisatoren

De zeven Westfriese gemeenten, de Westfriese Bedrijvengroep, Rabobank Westfriesland, het ontwikkelingsbedrijf NHN en de Omgevingsdienst NHN vormen samen met Vitasys het collectief‘ Duurzaam Ondernemend Westfriesland’. Samen hebben zij het initiatief genomen om de eerste Westfriese week van de circulaire economie te organiseren.