Contact

De Zouaven doet wat het moet doen

De Zouaven heeft afgelopen zondag gedaan wat zij moest doen: winnen. produceerde. Door twee late doelpunten van Grootebroekse zijde werd het 2-1 op sportcomplex De Kloet.

In de laatste minuut krijgt De Zouaven een ingooi op de helft van de tegenstander. Na een lange worp wordt de bal bij de tweede paal in het doel geschoten: 1-1. Het is de blessuretijd van de blessuretijd als de Grootebroekers een corner krijgen. Vanaf de 16 meter-lijn wordt de bal op doel afgevuurd en zien de supporters de bal in de verre kruising gaan.

De ongekende vreugde is volkomen logisch, niemand had na 90 minuten meer op winst gewacht. De Zouaven was in slechte doen zondag. Het tempo was laag, de passing slordig. Als De Zouaven volgende week tegen Assendelft wint dan mag het zich kronen tot kampioen van de Tweede Klasse A.

De Zouaven – KFC 2-1.

63. Schoolmeester 0-1 (pen.), 90. Machielse 1-1, 90. Janssens 2-1.

De Zouaven: Van Loon, Wagenaar, Marsman, Broersen, Sikkens, Jansen (79. Bakker), Boukens, Janssens, Kooiman (71. Boersma), Van Tricht, Machielse.

KFC: Konings, Boers (71. Koster), Bagyabangi, Schoolmeester, Appiah, Tosun, Reklitis (88. Snip), Kroese, Schut, Van de Stadt (59. Wijndal), Dos Santos.