Contact

Hondenzwemplek Streekbos volop in gebruik

Het Recreatieschap Westfriesland heeft in het losloopgebied aan het Weelenpad in het Streekbos een hondenzwemplek aangelegd waar al volop gebruik van wordt gemaakt.

Het Recreatieschap hoopt dat hondeneigenaren hun viervoeter nu niet meer in de zwemplas bij het Streekbospaviljoen laten zwemmen. Honden vinden het heerlijk om te zwemmen. Maar in verband met de zwemwaterkwaliteit en de hygiëne is het niet toegestaan dat honden in de zwemplas zwemmen. Toch gebeurde dat regelmatig. Het Recreatieschap heeft daarom gekeken naar een geschikte plek voor een hondenzwemplek.

Nabij parkeerplaatsen

De nieuwe hondenzwemplek ligt op het deel in het Streekbos waar honden al los mochten lopen en dichtbij parkeerplaatsen. Een mooie locatie waar honden vanuit de auto zó het water in kunnen rennen.

De bijzonder opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Stede Broec zullen regelmatig een rondje lopen bij het zwemstrand bij het Paviljoen en hondeneigenaren verwijzen naar de hondenzwemplek in het losloopgebied. Ook zullen zij letten op de opruimplicht.