Contact

K.G.B. houdt zicht op promotie naar tweede klasse

De Bovenkarspelse keeper Dirk Bakker is zondagmiddag dé grote man op het veld in Beverwijk. Met een flink aantal reddingen houdt hij de ploeg uit Bovenkarspel op de been. De nacompetitiewedstrijd eindigt in 1-1. Na een slopende verlenging en uiteindelijk een penaltyserie, schiet invaller Brian de Roo K.G.B. door naar de finale voor promotie naar de tweede klasse. Er barst een ongekend feest los met spelers en supporters op het snikhete kunstgras van De Kennemers.

Verdediger Niels Compas kopt vlak voor rust namens K.G.B. hard raak uit een strakke corner van Erdinç Gedik is de vreugde-uitbarsting zo mogelijk nog groter. De tweede helft toont hetzelfde beeld, maar laat een verschil zien: In de tachtigste minuut weet Leroy de Graaff een kans te benutten voor De Kennemers. De terechte gelijkmaker zorgt niet voor paniek bij K.G.B., dat in de slotfase nog wel een paar keer goed wegkomt.

Maandag 10 juni speelt K.G.B. op neutraal terrein tegen het Haarlemse Schoten. Als K.G.B. wint is promotie naar de tweede klasse een feit. De verliezer krijgt op 16 juni nog een kans om zich naar de tweede klasse te spelen.

De Kennemers – K.G.B. 1-1

43. Compas 0-1, 80 De Graaff 1-1. (K.G.B. wint na strafschoppen, 4-2)

De Kennemers: Davidson, Hulshof, Schavemaker (113. Israël), Stenvers, Kroon, Vonk, Botman, De Graaff, Aktas (76. Rugamana), Jansen (105. Janssen), Purse.

K.G.B: Bakker, Kesting, Compas, Van de Beek, Smit, Gedik (96. De Roo), Blom, Thole (65. Kolkman), Durmaz (112. Boere), Helfensteyn (84. Bulterman), Keppel.