Contact

Rioolwerkzaamheden in Grootebroek en Lutjebroek

Van 6 juni tot en met 14 juni zijn delen van de P.J. Jongstraat in Lutjebroek en de Zesstedenweg in Grootebroek gestremd door rioolwerkzaamheden. De gemeente verwacht dat de werkzaamheden in totaal zes werkdagen gaan duren. Er zijn geen gevolgen door de werkzaamheden voor (drink)water en afvoerwater.

Het gaat om de Zesstedenweg bij huisnummers 54 en 56 op 6 en 7 juni, de P.J. Jongstraat bij huisnummer 200 op 11 en 12 juni en de P.J. Jongstraat bij huisnummers 154 tot en met 158 op 13 en 14 juni. De verwachting is dat de werkzaamheden per deel twee dagen duren.

Werkzaamheden

Uit gemeentelijk onderzoek blijkt dat herstelwerkzaamheden nodig zijn aan de bestaande riolering. Hiervoor wordt de weg gedeeltelijk opengebroken. Na de rioolwerkzaamheden wordt de bestrating tijdelijk dicht gemaakt met klinkers. Het asfalteren neemt de gemeente bij het normale onderhoud aan de weg, later dit jaar. De gemeente probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken. De woningen blijven bereikbaar, ook voor nood- en hulpdiensten.

Gevolgen

Tijdens de rioolwerkzaamheden zijn de P.J. Jongstraat bij huisnummer 200 en de Zesstedenweg bij huisnummer 54 en 56 gedeeltelijk gestremd voor auto- en fietsverkeer. Het deel van de P.J. Jongstraat tussen huisnummers 154 en 158 wordt afgesloten. Op de borden langs de weg staat een omleidingsroute.