Contact

KGB nog één kans tegen SEW ondanks verlies

Na de 4-1 nederlaag tegen het Haarlemse Schoten heeft KGB 1 nog één kans op promotie. SEW is de volgende tegenstander in de strijd om promotie naar de tweede klasse. De enorme schade die Schoten binnen een ruim half uur aanrichtte, kwam de ploeg uit Bovenkarspel nooit meer te boven. Zelfs al is de uitslag in Zuidoostbeemster op basis van de kansenverhoudingen geflatteerd, met collectieve overtuiging en individuele klasse verzekerden de Haarlemmers zich van een nieuw seizoen in de tweede klasse.

KGB maakt zich nog op voor het achterdeurtje dat lonkt in een duel met streekgenoot SEW en daarna eventueel nog een finale. Maar de ploeg is daar pas klaar voor als het vizier voorin op scherp staat. Het oogde bij vlagen inspiratieloos voorin bij KGB. Dan was het maar gewoon een kwestie van schieten, om een kans te hebben gecreëerd.

Schoten daarentegen ging gericht op zoek naar een treffer. Stuur zette zijn directe tegenstander al na twee minuten spelen te kijk door hem door de benen te spelen, om vervolgens doeltreffend uit te halen. Zijn tweede goal was daar haast een kopie van. De twee Haarlemse doelpunten in de tweede helft en een buitenkansje van K.G.B. bepalen uiteindelijk de eindstand van 4-1 voor Schoten.

Supporters

Vlak voor de start van beide helften werd het sportcomplex van ZOB in rode rook gehuld. Een grote groep meegereisde supporters vertegenwoordigde daarmee de clubkleur van K.G.B. Ze stapten met z’n allen in een bus om het team in Zuidoostbeemster aan te moedigen.

vv Schoten – K.G.B. 4-1.

2. Stuur 1-0, 32. Stuur 2-0, 48. Bonhof 3-0, 60. Willems 4-0, 82. Helfensteyn 4-1.

vv Schoten: Hofman, Alpay Kilic, Post, Blom, Apetz, De Ridder, Anil Kilic (85. Geerlings), Willems, Bonhof (75. Van Die), Stuur (46. vd Kuyl), Auwerda.

K.G.B.: Bakker, Compas, Van de Beek, Kesting, Smit, Gedik (65. Bulterman), Blom, Thole (88. Boere), Durmaz (46. Kolkman), Keppel, Helfensteyn.

Bron: NHD