Contact

K.G.B. wint van De Valken en bekert door

Voor de tweede keer in de voorbereidingsperiode stonden De Valken en K.G.B. in Hem tegenover elkaar. Op 10 augustus werd er gewonnen met 2-3 en afgelopen zondag in de beker met 3-5. Beide duels leken voetballend wel erg op elkaar. Een fris spelend De Valken maakte het de Bovenkarspelers lastig waarbij de uitslag zomaar anders had kunnen zijn. De Hemmers kregen namelijk ook genoeg kansen, met name in de eerste helft. K.G.B. speelde overigens zonder de geblesseerde spits Dennis Keppel die zich nuttig maakte door de bidons te vullen.

Na drie minuten lag de eerste treffer al achter doelman Joost Volten. De sterke Roan Groot troefte laatste verdediger Niels Compas af en gleed de bal in het doel: 1-0. Nauwelijks drie minuten later is het alweer gelijk. Vanaf links bereikt Brian de Roo de snelle Ricardo Smit die met een hard schot Loek Groot kansloos laat: 1-1. Binnen het kwartier is het 2 – 2. Matig verdedigen geeft Jeremy Vreeker de kans om De Valken op 2-1 te zetten en een paar minuten later werkt Michael Helfensteijn binnen na een assist van Ricardo Smit. Diezelfde Helfensteijn geeft dan weer de assist in de negentiende minuut op Jan Blom die met de punt van de voet de 2-3 maakte. Daarna werd de wedstrijd wat rustiger, niet qua kansen overigens want die vielen aan beide kansen veelvuldig. K.G.B. is over het algemeen net iets beter zonder een geweldig niveau te halen.

Wissels

In de rust wisselt trainer Piet Wiersma twee keer. Julian van Vuure en Nick Edelenbosch verlaten het veld voor Pedro Thole en Erdinç Gedik. K.G.B. had zondag genoeg aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor de eerste knock-outronde, wilde De Valken dit bereiken dan moesten ze winnen. Vol op de aanval had voor De Valken na drie minuten meteen succes. Een bal door het midden bracht Jeremy Vreeker alleen voor Joost Volten en deze jonge aanvaller rondde beheerst af in de bovenhoek: 3-3.

De twee wissels aan KGB kant brachten in de tweede helft meer stabiliteit. De conditie bij K.G.B. was ook beter zodat het overwicht langzaam maar zeker groter werd. Pedro Thole kwam veel door aan de linkerkant en in minuut 60 komt KGB weer op voorsprong. Jan Blom krijgt de bal op de achterlijn, keek goed en zijn voorzet werd bij de tweede paal ingekopt door uitblinker van de dag Ricardo Smit: 3-4. KGB moet nog altijd alert blijven op de tegenstoot van De Valken. Pedro Raven is terug bij K.G.B. en klopt weer op de deur van het eerste elftal. Hij viel goed in en zorgde met z’n acties voor gevaar. Hij is de man die zorgde dat Michael Helfensteijn z’n tweede van de dag kon maken en zo de 3-5 eindstand op het bord bracht.

Bovenkarspel bekert door

K.G.B. eindigt met negen punten uit drie wedstrijden op de eerste plaats in de poule en bekert door. Vorig jaar was dat ook direct het eindstation toen op een midweekse dag met 1-3 werd verloren van Grasshoppers.

Volgende week begint voor KGB de competitie met een uitwedstrijd tegen Westfriezen. Ook deze wedstrijd eindigde vorig seizoen spectaculair toen K.G.B. na een 3-2 achterstand in blessuretijd met 3-4 won en zo de laatste periode won. Is K.G.B. 1 klaar voor de competitie? We zullen het snel weten.

De Valken 1 – KGB 1 3-5 (2-3)

Opstelling KGB:
Joost Volten, Nick Edelenbosch (46’ Pedro Thole), Niels Compas ©, Lorenzo van de Beek, Jens Kesting, Bob Appelman, Julian van Vuure (Erdinç Gedik), Ricardo Smit, Brian de Roo (71’ Pedro Raven), Michael Helfensteijn en Jan Blom.