Contact

Dapper strijdend K.G.B. in bekerduel niet opgewassen tegen Zwaluwen’30

Zwaluwen’30 heeft dinsdagavond geen misstap gemaakt in de eerste ronde van het districtsbekertoernooi. De zaterdageersteklasser won uiteindelijk overtuigend met 1-4 van de dappere zondagderdeklasser K.G.B.

De Hoornse favoriet worstelde in de eerste helft wel op het kunstgras in Bovenkarspel. Vooral het eerste half uur kwam de ploeg van trainer Mo el Bouziani nauwelijks aan fatsoenlijke combinaties toe. Dit was voor een groot deel toe te schrijven aan de spelopvatting van K.G.B. De thuisclub speelde dapper, zette vroeg druk en koos vaak voor een een-op-een verdediging.

Dat ging in de openingsfase vrij lang goed. Maar op het moment dat Zwaluwen’30 wel de bal soepel van voet tot voet liet gaan, was het ook gelijk raak. Uit een corner kwam de bal in de zeventiende minuut uiteindelijk voor de voeten van aanvoerder Joey Papamelodias, die met een lastig schot K.G.B.-doelman Joost Volten verschalkte.

,,Je moet in dit soort wedstrijden een beetje geluk hebben dat die eerste goal niet te snel valt. En dat je zelf uit een counter kunt toeslaan’’, zei K.G.B.-trainer Piet Wiersma, die wel kon leven met een nederlaag. ,,Ja, het zou gek zijn als wij hier even winnend van het veld zouden stappen, daarvoor is het verschil in kwaliteit te groot. Maar ik ben blij met wat ik heb gezien. We hebben gretig en met veel energie gespeeld.’’

Na een half uur leek K.G.B. een beetje uitgeraasd en kwam Zwaluwen’30 beter in de wedstrijd. Het leverde zo’n tien minuten voor rust de 0-2 op. Thomas Hand gaf, na een goede aanval, de bal op maat aan Joost Feld, die knap scoorde.

Vroeg in de tweede helft, waarin Zwaluwen’30 flink wat grote kansen creëerde, wist Pieter Koopman het net te vinden. Na de mooiste aanval van de avond, waarbij ook uitblinker Hand betrokken was, rondde de aanvaller koelbloedig af. De eretreffer die Ricardo Smit enkele minuten later voor Bovenkarspel scoorde, mocht er ook zijn. Zijn schot verdween via de onderkant van de lat in het doel. Invaller Joep Rive bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 1-4.

,,Ik ben tevreden’’, zei El Bouziani. ,,We hebben nauwelijks iets weggegeven en wel een hoop gecreëerd. Daarbij heb ik jongens die de laatste wedstrijden op de bank zaten, minuten kunnen geven. Dat is lekker. We willen ver komen in het bekertoernooi. Liefst bij de laatste vier, zodat we ons plaatsen voor de KNVB Beker van volgend seizoen.’’

K.G.B. – Zwaluwen’30 1-4.

17. Papamelodias 0-1, 36. Feld 0-2, 54. Koopman 0-3, 56. Smit 1-3, 86. Rive 1-4.

K.G.B.: Volten, Thole (70. Raven), Van de Beek (70. Schoonenberg), Compas, Appelman, Smit, Gedik (70. Durmaz), De Roo, Keppel, Helfensteyn, Blom.

Zwaluwen’30: Peper, Den Boer, Verlaat, Duiveman McEwan, Mes, Papamelodias, Hand, Schaap, Alarslan (67. Van Ooijen), Koopman (62. Elstak), Feld (75. Rive).