Contact

Waterweide krijgt startschot als nieuwste woonwijk

Op 4 december heeft wethouder Bart Nootebos (PvdA), samen met de eigenaren van kavel 12 in de Moestuin, de eerste fase van de nieuwe woonwijk Waterweide, een tijdcapsule ingegraven.

De tijdcapsule is gevuld met tekeningen van kinderen die in de Moestuin komen wonen. Dit als startschot van deze wijk dat werd afgesloten met een knallend vuurwerk van natuurvriendelijk papier. Na de openingshandeling werd in het Martinuscollege een gezellige bijeenkomst met alle toekomstige bewoners van de Moestuin gehouden.

Bereikbaarheid

Bart Nootebos gaf daar een korte toelichting op de rol van de gemeente tot nu toe en meldde dat de gemeenteraad een behoorlijke bijdrage levert aan de nog te ontwikkelen vaarverbinding tussen Waterweide en het regionale vaarwater. Daardoor kunnen de bewoners van Waterweide straks met hun bootje vanaf Waterweide naar het Markermeer of naar het natuurgebied De Weelen varen.

“De gemeenteraad levert een grote bijdrage aan de bereikbaarheid van Waterweide. De nieuwe, energie neutrale wijk is wat ons betreft een zeer belangrijk project. Wij hopen dat alle nieuwe bewoners een mooie en gelukkige tijd in deze prachtige wijk tegemoet gaat”, aldus wethouder Nootebos.